Xeramic - czy mogę to wlać do baku?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Darpek
    Drive
    • 2010
    • 45

To i ja dodam coś od siebie
    Dziś rano na dworze -10*C, w garażu -2*C.
    Odpalam klekocze sobie z 5min i spokojna jazda do 1800-1900obrotów i następny bieg oczywiście delikatnie operując gazem(na zimnym się nie spieszę:P) tj. wyjazd z małego(30tys mieszkańców) miasta przy małym ruchu bo to 7rano to ok. 4-5km i mam 90*C ale nawiew wyłączony i temp. nawiewu ustawiona na zimno. Zimne te pierwsze kilometry ale szybciej ciepło będzie W aucie nic nie paruje bo jadę sam, jest odkurzone to i szybki czyste, jedynie tylną szybę trzeba podgrzać czasem po 1-2km ale później czysto i sucho.
  • Konrad_wawa
    Ambiente
    • 2008
    • 112

Witam, dawno temu, a konkretnie na gwiazdkę 2008 dostałem coś takiego jak "Dodatek do Diesla" firmy Xeramic (tutaj link - LINK )

Już miałem to wlewać, ale coś mnie tknęło żeby zajrzeć do instrukcji, w któryej przeczytałem, że nie wolno dodawać żadnych ulepszaczy. W ten sposób buteleczka przeleżała prawie całą zimę i dopiero przed chwilą sobie o niej przypomniałem. Ponieważ mrozy jeszcze mają przyjść to mam pytanie czy coś takiego można wlewać do baku Octavii? Czy raczej jest to jakiś środek do starych samochodów?

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Osobiscie odradzam, wszelkie dodatki maja swoje plusy i minusy jak autko jezdzi to po co kombinowac. Widzialem mase srodkow, które miały wyciszac prace zaworów, czyscic wtryski, dawac ochrone ceramiczna na podzespolach silnika... i powiem tylko jedno marketing.
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• lookash_
        Rider
        • 2009
        • 302

To jak ruszony problem dodatków co sądzicie o tym: MaxLife Diesel System Cleaner
        Czarny Szkodnik

Komentarz

• AndiT
          Rider
          • 2008
          • 332

Xeramic - nie lej tego. Masters na zlecenie TV robil testy i wyszlo, ze to jest nic nie warte, ale w TV slowa Mastersa byly wyjete z kontekstu ze niby OK. Jak znajde gdzies into o tym tescie to dam tu linka.
          Co do Valvoline nie mam zdania. Zalewalem tylko ich olej Maxlife i byl super jak na olej.
          Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl

Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl
          M47N2

Komentarz

• kruk4
            Rider
            • 2008
            • 656

powiem ci tak ja raz zalałem na pełen bak tą buteleczke i żadnych efektów nie zauważyłem jak masz to nie wyrzucaj tylko wlej do baku i spal 8) pozdrawiam
            OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
            MOJE CAR AUDIO
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• zurcio
              RS
              • 2008
              • 2046

Zamieszczone przez kruk4
              ja raz zalałem na pełen bak tą buteleczke i żadnych efektów nie zauważyłem
              Skoro nie widać żadnych efektów to po co to lać :?: Lepiej nie zrobisz a gorzej ... może :idea:
              Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

Pracuję...